روش تصفیه موم


پوکه‌های تراشیده شده را در گونی کنفی یا گونی آرد یا برنج بریزید و در آن را محکم ببندید. سپس آن را در بشکه آب جوش بگذارید و روی آن وسیله سنگین قرار دهید تا بالا نیاید، سپس هر چند وقت یکبار با چوبی به آن ضربه بزنید تا مواد داخل آن بیرون بیاید.

روش تصفیه موم با آب جوش
می‌توانید موم‌هایی را که روی بشکه جمع می‌شوند با ملاقه‌‌ای در یک ظرف دیگر بریزید. وقتی که مطمئن شدید تمام موم‌های موجود درون گونی تخلیه شده است آن را بیرون بیاورید و گونی حاوی پوکه دیگری را در آب جوش بگذارید.
برای این که سرعت کار بیشتر شود می‌توانید درون ظرف دیگری پوکه‌ها را در آب جوش ذوب کنید و با ملاقه‌ای در گونی بریزید و سپس در آن را ببندید.
مزیت این روش این است که اگر درست انجام شود تمام موم موجود خارج خواهد شد و معایب آن عبارت است از:
صرف زمان و انرژی بیشتر
تیره شدن موم
نیاز به صاف کردن دوباره موم تولیدی

روش تصفیه با پرس
این روش احتیاج به پرسی قوی دارد و معمولا در کارگاه‌ها و محل‌هایی که به صورت حرفه‌ای پوکه‌ها را ذوب می‌کند انجام می‌شود.
مزیت این روش در سرعت بالای آن است و در هر روز می‌توان حدود ۱۵۰ کیلوگرم موم بیرون آورد. اخیراً موم ذوب‌کن‌های الکتریکی و خورشیدی به بازار آمده است که بهتر از روش‌های فوق می‌باشد.